Vilkas våldsbehov har eskalerat?

28 oktober 1995


24 maj 2011


Denna stackars människa som släpps igenom matchvärdslinjen och knuffar en spelare som sitter på huk, som inte ens faller av en oväntad knuff på huk. Jösses! Vilket övervåld. Varför granskas inte polisens insatser vid fotbollsmatcher mer? Detta hade varit någonting för uppdrag granskning. Jag har själv sätt polisen slå med batonger mot barn i 10års-åldern som blivit instängda bakom polisens led. Jag har vänner som blivit anmälda av poliser som vill ha skadestånd och skall själv på rättegång i sommar där en kvinnlig polis vill ha 20 500:- efter att jag fått pepparspray i ögonen och blivit slagen ett 15-tal gånger med batongen. Detta i samband med att polisen skulle gripa en stökig person på platsen. Då är det tydligen okej att vifta mot oskyldiga för allt man är värd.

Nya Örngott!!!

http://www.ibudyou.com/

Here we go again

Ja som sagt.
I samband med att medeltemperaturen stiger på jorden kommer naturkatastroferna att öka. SÅ ÄR DET!
Man kanske skall försöka se vulkanutbrott som ett varningens finger.
Vi behöver inte flyga vart än vi ska. Varje flygrutt i världen höjer temperaturen något minimalt.
Men många bäckar små.
Jag vet att det här ifrån Göteborg går det massor med halvfulla plan dagligen till tex Stockholm, Köpenhamn, Malmö. Va fan är det!!!!!

> SJ! sätt in fler direkttåg och sätt ordentliga priser!

Fler skitpoliser!

Tre fall av våldtäkts-
misstänkta polismän

De senaste två veckorna har tre polismän häktats misstänkta för våldtäkt.

På två veckor har tre våldtäktmisstänkta polismän häktats på olika håll i Sverige.

Under onsdagen omhäktades en 36-årig polisman i Skaraborgs Tingsrätt och ytterligare en häktades i Gävle Tingsrätt.

Samtliga nekar till brott.

Den senare polismannen är anställd i Gävleborgs län och våldtäkten han misstänks för ska ha skett i Sandviken den 26 mars i år.

Hustrumisshandlare

36-åringen som i dag omhäktades i Skaraborg är på sannolika skäl misstänkt, det vill säga den högre misstankegraden, för grov kvinnofridskränkning, våldtäkt och misshandel av sin fru. Övergreppen ska ha pågått under flera års tid.

36-åringen är även misstänkt för bedrägeri och dataintrång. Han nekar till alla anklagelser utom bedrägeri.

Polisbefäl häktad på sannolika skäl

Det tredje fallet skrev Aftonbladet om redan i början av april. Även det gäller en 36-årig man som arbetar som polisbefäl i ett distrikt i Stockholm. Han misstänks också ha gjort sig skyldig till dataintrång samt våldtäkt, sexuellt ofredande, misshandel och flera fall av ofredande.

Flera olika kvinnor ska enligt uppgift varit utsatta för mannens övergrepp. Ett av brotten ska ha begåtts i april förra året i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Mannen sitter nu häktad misstänkt på sannolika skäl.


Från Aftonbladet 13 April

Svenska polisen blir mer och mer som säkerhetsstyrkorna i Syrien.
Någonting är fel!

Polisvåld - allt vanligare

Artikel från GT 2a April
ANMÄLDE POLISöVERGREPP. "Jag förstod ingenting. Det var som att hamna i en mardröm", säger Mats Hansson. Sedan i tisdags får han inte längre köra sin handikappanpassade bil och kommer därmed ingenstans. Foto: Anna Bergkvist

Kallades svin och knarkare

GÖTEBORG. Trafikskadade Mats Hansson, 44, var på väg till sjukgymnasten när han prejades av en polisbil. Med påståenden om att han kört mot rött och var narkotikapåverkad slets han ut ur bilen och tvingades in i en polisbuss för provtagning. - Jag har aldrig känt mig så kränkt, säger han.
Händelsen i tisdags förmiddag anmäldes direkt. Sedan har ärendet behandlats blixtsnabbt. Sedan i torsdags ligger det på chefsåklagare Per Linds bord vid riksenheten för polismål.

- Nu ska jag besluta om förundersökning om brott ska inledas, säger han till GT.

Sjukpensionär efter olyckan

Mats Hansson råkade ut för en mycket allvarlig mc-olycka 2001 med en rad svåra frakturer. I dag är han sjukpensionär, går hjälpligt med kryckor och har värk dygnet runt. Hälsan kräver besök hos sjukgymnast flera gånger i veckan.
Polisingripandet skedde strax efter korsningen Övre Husargatan/Vasagatan i Göteborg. Mats Hansson körde mot gult ljus. Bakom honom låg en polisbuss från citypolisen. Polisen tvingade in Mats Hansson och hans Mercedes till vägkanten. En polis beordrade honom att kliva ur.
- Jag frågade varför och fick svaret att det ska jag skita i. Jag bad då att få ta mina kryckor som låg på sätet intill.
Enligt Mats Hansson vägrades han detta. I stället slets han brutalt ur bilen och trycktes upp mot bussen, armarna vreds uppåt-bakåt i klassiskt polisgrepp.

Knäades på helprotesen

Dessutom ska en av poliserna ha satt ett knä i knävecket där han har en helprotes inopererad.
- Jag skrek av smärta, snälla, snälla sluta...!
Polispatrullen hävdade att Mats Hansson kört mot rött och var narkotikapåverkad, satte honom i bussen och körde honom till provtagningsenheten vid gasklockan.

Provtagningen visade inget

Mats Hansson säger att färden skedde under former som knappt låter sig beskrivas. Han hävdar att han hånades och kallades för både idiot, svin och knarkare och att han skulle "lobbas" i åtta timmar.
Mats Hansson ifrågasatte och försökt hålla sig lugn.
- Jag körde helt lagligt, hade bältet på mig och var snyggt klädd, säger han. Jag ser verkligen inte ut som en pundare.
Provtagningen hos polisen visade ingenting.
- Då fick jag blåsa i en alkometer, men den visade heller inget.
Polismännen vidhöll dock att Mats Hansson kört mot rött och skjutsade honom tillbaka till Rosenlundsområdet där någon parkerat hans bil. Under färden ville han ringa sin advokat, men nekades, satte på mobilens bandspelare, men blev upptäckt och fråntagen telefonen.
- När jag fick den tillbaka var minnet raderat. Hela kontaktboken var borta.

Blev av med körkortet

Dessutom blev han av med körkortet.
Mats Hansson vill att poliserna åtalas för tjänstefel och tänker begära skadestånd. Men han är pessimistisk.
- Jag är säker på att utredningen läggs ner, säger han.
Advokaten Ann Bark, som biträtt Mats Hansson vid trafikolyckan, är kontaktad.
- Han skulle aldrig ha ringt mig om inte detta var sant, säger hon. Polisen får inte bete sig så här. Det inger inget förtroende hos allmänheten.
Thomas Tengskog, polisenhetschef för Göteborg city, har lyssnat till Mats Hanssons anklagelser, men vill inte värdera dem.
- Det var jag som såg till att en anmälan upprättades, säger han. Nu kan jag inte lägga mig i.


 

Själv väntar jag på rättegång i sommar av anledningen Våld mot tjänsteman.

Jag försökte inte göra någonting mot någon polis, jag försökte ta mig från platsen men blev pepparsprayad och slagen ett 15-tal gånger av deras batonger. Nu yrkar ena polisen på ca 20 000 kr i skadestånd.

Efter att jag fått stryk!

 

 


Bin Laden död!

En stor man har gått ur tiden!
En man med väldigt många ovänner men även många vänner. Om en man som varit ansiktet utåt för ett gäng terrorbrott, modell större, kunnat haft så många på sin sida, så många som ogillar västvärlden. Så kanske det ligger något i det?
Någon som missat att araber älskar hämnd?
När jag själv var liten och "klappa på" en arab på bussen påväg hem från skolan kom det två större araber till mitt högstadium för att hämnas, klappa även på en av dessa efter att fått mota första smällen även här.
Dagen efter detta kommer en flock araber från gymnasiet i närheten för att hämnas. Blir ombedd att slicka alla deras skor bakom en elstation. Jag vägrade och har nog min rektor på skolan att tacka för att jag inte fick oredntligt med stryk i den ringen. Även här hade jag tydligen slagit någon och en ny ännu större hämndaktion var att vänta.
Under helgen hade jag mina vänner från en annan del av stan hemma på fest. Jag hade flyttat med mina föräldrar från mina vänners område 1 år tidigare.
Under festen knackar det på dörren och där står de två killar som kommit till min skola efter bussincidenten.
Jag förstod att det skulle vara fler på gårdsplanen när de ville att jag skulle komma ut.
Utan att förvarna någon av mina vänner inne i huset gick jag ut ur huset för att direkt när jag kommer ner för trappan, runt knuten, få mota en spark från sidan. Staplar åt sidan för att se kanske 10 man runt mig, det kändes som 40. Jag fokuserade på att aldrig hamna i backen och klarade mig med hjälp av motorhuven på mors vita 240.
Det tar väl någon minut innan mina vänner som vågar rusar ut tillsammans med några grannar och får stopp på det. Någon har ringt polisen som strax är på plats som vill ha signalament för att kunna spana. De fick inget att gå på. Allt är lugnt idag och vi kan le hjärtligt mot varandra ibland krama om varandra då vi ses t.ex på nån krog.
Araber gillar hämnd!
Vad har vi gjort för fel?
Jag hade tydligen en läsare så jag var tvungen att uppdatera.

RSS 2.0